Studentenverzekeringen

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht en zonder maak je kans op een flinke boete. Tot het moment dat je 18 jaar bent val je kosteloos onder de zorgverzekering van je ouders/verzorgers. Wanneer je 18 jaar bent geworden heb je één maand de tijd om je eigen zorgverzekering te regelen. Overstappen van zorgverzekering kan hierna 1x per jaar in de periode van 12 november tot 31 december. Het is zeker aan te raden om ieder jaar opnieuw te controleren of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past. De zorgverzekeringen veranderen namelijk ieder jaar hun premies, maar ook de inhoud van hun pakketten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er iets in jouw leven is veranderd waardoor je huidige zorgverzekering niet meer bij je past. Controleer daarom ieder jaar of je zorgverzekering wel de beste en goedkoopste optie is.

Een zorgverzekering vergelijken is helemaal niet zo lastig. In ons overzicht vind je de meest gekozen zorgverzekeringen voor jongeren en studenten. Met één van deze zorgverzekeringen zorg je ervoor dat je jezelf niet verzekerd voor zorg die je toch niet gaat gebruiken. Ook zijn de premies laag, hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Heb je een zorgverzekering geregeld? Kijk dan direct of je recht hebt op zorgtoeslag. De meeste studenten hebben door hun lage inkomsten namelijk recht op maximale zorgtoeslag. Zorgtoeslag ontvang je niet automatisch, aanvragen dus!


Autoverzekering

Met een autoverzekering zorg je ervoor dat je auto goed verzekerd de weg op gaat. Helaas ben je als beginnend bestuurder wat duurder uit dan je ouders/verzorgers die dezelfde autoverzekering afsluiten. Dit komt doordat je nog geen schadevrije jaren hebt. Hierdoor kiezen veel jongeren ervoor om hun autoverzekering op naam van hun ouders/verzorgers af te sluiten. Niet slim, want zo bouw je nooit schadevrije jaren op. Bij sommige verzekeraars mag je ook de schadevrije jaren van je scooterverzekering opgeven.

Zorg dat je een autoverzekering hebt, onverzekerd de weg op gaan levert je een flinke boete op.


Uitvaartverzekering

Een uitvaart is duur, daarom is het verstandig om je hiervoor te verzekeren. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet met de rekening van jouw uitvaart achterblijven. Een uitvaart kost in Nederland als snel 8000 euro en de premie van een uitvaartverzekering is gemiddeld 8 euro per maand.

Al klinkt het nu vast nog als een ver van je bed show “het regelen van een uitvaartverzekering”. Toch is het verstandig om nu al een uitvaartverzekering af te sluiten. Nu je nog jong bent betaal je meestal een lagere premie dan wanneer je ouder bent. Dit komt doordat het risico voor verzekeraars kleiner is. Meer weten over een studentenuitvaartverzekering? Kijk dan op www.studentenuitvaartverzekering.nl.